Hvis du er studerende, kan det være en god ide at gøre dig tanker om din a-kasse allerede nu, inden du er færdig med at studere. Du behøver ikke at være i arbejde for at kunne melde dig ind i en a-kasse. Det kan du også sagtens gøre, mens du studerer.

Så hvis du endnu ikke har gjort dig nogle tanker om, hvilken a-kasse du vil have, eller hvilke krav du har til en eventuel a-kasse, er det en rigtig god ide at begynde at overveje dette nu, så du har nemmere ved at vælge en a-kasse hurtigt.

Vælg din a-kasse allerede nu

Der er mange studerende, der fejlagtigt tror, at de først kan vælge en a-kasse, når de er færdige med at studere. Men sådan hænger det ikke sammen.

Du kan med fordel allerede nu vælge en a-kasse, så du kan nå at spare dage op i den, inden du overhovedet bevæger dig ud på arbejdsmarkedet. Det er nemt og hurtigt at melde sig ind i en a-kasse, og det eneste du skal beslutte dig for er, hvilken a-kasse du vil melde dig ind i.

Modtag penge dagen efter du er færdig med at studere

Hvis du melder dig ind i den rigtige a-kasse, når du studerer, har du mulighed for at få dagpenge allerede fra dagen efter, du er færdig med at studere, hvis du ikke er så heldig at kunne gå direkte videre i et job.

Det kan være godt, da du ellers jo er færdig med at modtage SU fra den dag af. Og hvor skal du så lige gå hen, når du har en husleje, der stadig skal betales? Med en a-kasse kan du få dagpenge, indtil du skal starte på en ny uddannelse eller i et nyt job.

Et sikkert valg

Med andre ord sikrer du dig en mere stabil økonomi ved at melde dig ind i en a-kasse allerede mens du studerer. Hvis du hverken har et arbejde eller modtager SU, hvordan vil du så kunne betale dine regninger, fra dagen efter du er færdig på studiet?

Studerende? Vælg a-kasse allerede på studiet
Studerende? Vælg a-kasse allerede på studiet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.