En a-kasse er ikke noget, du først bør melde dig ind i, når du en dag står uden arbejde. Det er noget, du skal være medlem af, mens du er under arbejde, så du, hvis du en dag bliver fyret eller siger op, har mulighed for at gå på dagpenge i stedet for kontanthjælp.

Hvis du ikke har en a-kasse, der kan give dig dagpenge, når du er arbejdsløs, er du nødt til at kunne klare dig for det, du kan få fra det offentlige, hvilket som regel er kontanthjælp, og det er efterhånden ikke særligt mange penge om måneden.

Meld dig ind i en a-kasse mens du er i arbejde

Melder du dig ind i en a-kasse, mens du har et arbejde, har du også mulighed for at tjene nok timer sammen til, at du kan få dagpenge den dag, du skulle være så uheldig at miste dit arbejde.

Det er aldrig til at vide, hvornår du kan risikere at stå uden et arbejde, og derfor er det bedst at være på den sikre side ved at have en a-kasse, du kan trække på, hvis uheldet en dag skulle være ude for dig.

Mere sikkerhed for familiens økonomi

Ved at være medlem i en a-kasse, er du også sikker på at din familie har nemmere ved at klare sig, hvis du en dag bliver fyret. Med dagpenge har du nemmere ved at få tingene til at hænge sammen, end hvis du skulle klare dig med offentlig forsørgelse.

Så hvis du vil træffe et sikkert valg for din familie og husstandens økonomiske fremtid, bør du allerede nu melde dig ind i en a-kasse, hvis du vel og mærke ikke har gjort det endnu.

Alle bør have en a-kasse

Faktisk bør alle mennesker have sig en a-kasse, da de på den måde er mere sikre, hvis de en dag skulle stå uden et job. Kender du nogen, der ikke har en a-kasse, bør du måske anbefale dem det samme.

Det koster ikke særlig meget om måneden, og den sikkerhed du får til gengæld, kan være guld værd, hvis du en dag får brug for den.

A-kassen hjælper dig som arbejdsløs
A-kassen hjælper dig som arbejdsløs

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.