Hvis du er studerende, eller hvis du snart skal i gang med at studere, er det måske rart at vide, at det ikke er unormalt for studerende at låne penge for at få hverdagen til at hænge sammen. Det er ikke alle studerende, der har tid og plads i kalenderen til at gå ud og få et arbejde ved siden af, og så er den sidste udvej som regel at låne få tusind kroner om måneden for at få det hele til at køre.

Det er ikke flovt at låne penge som studerende, for alle ved, at du ikke får særlig mange penge i SU, og bor du alene som studerende, går næsten alle pengene, som du får i SU, til husleje og øvrige faste udgifter. Og hvad skal du så leve af?

Tag et lån og få en nemmere hverdag

Har du svært ved at få din økonomi til at hænge sammen, kan det være en god idé at overveje at tage et lån. For med et lån bliver det bare meget nemmere at få dagligdagen til at glide ubesværet. Du har heller ikke tid eller plads til at fokusere på dit studie, hvis du hele tiden skal gå og bekymre dig om din økonomi.

Som studerende har du mange muligheder for at låne penge. Langt de fleste vælger at tage et SU lån, men hvis du ikke har mulighed for det af den ene eller den anden grund, er der også mange andre muligheder for at få et studielån.

Har du mulighed for at arbejde?

Hvis du har plads i din hverdag til at kunne passe et arbejde, vil det klart være den nemmeste løsning, da du så slipper for at skulle betale nogle penge tilbage til en låneudbyder på et senere tidspunkt. Det er altid bedst at kunne holde sig gældfri, selvom det realistisk set næsten er umuligt at gå igennem tilværelsen på den måde.

Så find ud af med dig selv om du rent faktisk har mulighed for at arbejde ved siden af dit studie. Det behøver ikke at være mange timer – det kan måske bare være en vagt eller to om ugen eller tre-fire vagter om måneden. Mere behøver du måske ikke at arbejde for at få det hele til at hænge sammen. Fire vagter på en måned kan hurtigt blive til yderligere 2-3.000 kroner om måneden, hvis ikke mere, som du så har at leve for.

Ikke unormalt at låne penge som studerende
Ikke unormalt at låne penge som studerende

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.