Hvis du endnu ikke har taget et kviklån på noget tidspunkt, er det måske fordi, du er bange for de høje renter eller alle de øvrige omstændigheder, der kan være omkring det at tage et kviklån.

Men kviklånet er faktisk slet ikke så farligt, hvis du bare har styr på at kunne betale det af igen. Og der er mange fordele ved kviklånet, som du ikke finder ved alle de øvrige lånemuligheder på markedet.

Her tager vi et generelt kig på både fordele og ulemper ved kviklånet, så du selv kan afgøre, om det er noget for dig.

Fordele

Til at starte med tager vi et kig på de fordele, der kan være ved at tage et kviklån sammenlignet med mange af de øvrige lån.

1 – Hurtigere og nemmere at ansøge

Til at starte med er det både hurtigere og nemmere at ansøge om et kviklån sammenlignet med mange andre lånetyper. Du kan ofte klare det hele via din mobil, og du får som regel svar på din ansøgning inden for ganske kort tid.

2 – Modtag pengene hurtigt

Derudover går der heller ikke lang tid, fra du er blevet godkendt, til du har pengene på din konto. Hos mange låneudbydere af kviklån går der ikke mere end 24 timer, fra du er godkendt, til du har pengene hos dig. Hos nogle går der kun få timer. Så det er en utrolig nem, hurtig og ikke mindst effektiv måde at låne penge på.

3 – Nemt at sammenligne

Det er også let at sammenligne priserne på de forskellige kviklån. Der er mange websites med prisoversigter over kviklån, så du nemt kan se, hvor du finder det billigste kviklån på markedet. Det kan være til stor hjælp, hvis du har travlt med at skulle låne penge, og du stadig gerne vil have det så billigt som muligt.

4 – Kan være gratis

Til slut kan det også være gratis at tage et kviklån, hvis du er hurtig til at betale pengene tilbage. Nogle udbydere tilbyder dig at låne pengene gratis, hvis du kan betale beløbet tilbage typisk inden for 14-30 dage.

Ulemper ved kviklån

For at gøre det fair vender vi nu øjnene mod de ulemper, der kan være ved kviklånet. Der er faktisk ikke særlig mange, men der stadig et par, som vi kigger nærmere på her.

1 – Dyrere end mange andre lån

Det kan godt være dyrere at tage et kviklån sammenlignet med mange andre lånetyper. Derfor er der som regel mange advarsler mod kviklånene, da det kan ende med at blive en dyr fornøjelse at låne penge på den måde.

2 – Nemt at overse det med småt

Det kan også være svært lige at huske at læse alt det igennem med småt, som er essentielt for dine lånebetingelser. Mange glemmer at kigge på det med småt, og bliver derefter overrasket over, hvor meget de skal betale for lånet. Men husker du bare at læse det med småt, bør der ikke komme nogle overraskelser undervejs.

3 – Det kan være for nemt at låne penge

Selvom det ikke lyder som en ulempe, er det alligevel en ulempe for nogle mennesker, at det er så nemt at låne penge via et kviklån. For i og med det ikke tager meget mere end et par minutter eller et par klik med mobilen, er fristelsen for at låne penge også utrolig stor, og det kan være svært at stå for det for nogle mennesker.

Skal du låne penge i banken, skal du trods alt stadig snakke med en person. Det skal du som regel ikke med kviklån, da det hele bare foregår elektronisk. Derfor er der også mange, der ender med at låne mere, end de har råd til at betale tilbage, og det er en ulempe for nogle mennesker ved kviklånet.

Skal du tage et kviklån?

Vi håber, at du nu er blevet klogere på, hvilke fordele og ulemper der er ved kviklånet. Som du kan se, er der faktisk flere fordele, end der er ulemper, så kviklånet er ikke kun en skidt ting.

Der er mange mennesker, der har fundet stor hjælp ved kviklånet, da det er så effektivt og hurtigt behandlet, fra du sender din ansøgning, til du kan have pengene.

Fordele og ulemper ved kviklån
Fordele og ulemper ved kviklån

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.