Hvis du gerne vil holde den perfekte grillaften, har vi her samlet et par tips til dig, så din aften lever op til både dine og dine gæsters forventninger om en hyggelig og god grillaften.

Ingredienserne til en god grillaften skal ikke kun findes i køkkenet eller på grillen. Der er også en række andre faktorer, der er gode at have styr på, hvis du vil sørge for, at aftenen bliver helt forrygende.

Hvem vil du have med?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvem du gerne vil have med til din grillaften. Skal det være en stor havefest, eller skal det bare være et lille eksklusivt selskab bestående af et par venner eller nogle familiemedlemmer?

Det er helt op til dig selv at beslutte dig for, hvem du gerne vil have med til årets bedste grillaften. Og husk på, at gæsterne kan have en stor indflydelse på, om det bliver en god aften eller ej, så det er vigtigt at lægge hovedet i blød og kun invitere dem, du meget gerne vil have med.

Masser af mad

Når du har fundet ud af, hvem du gerne vil have med som gæster til din aften, skal du i gang med at finde ud af, hvad du gerne vil servere. Skal du selv lave alt maden, eller skal det være en åben grill, hvor dine gæster selv skal medbringe kød til grillen?

Der er mange måder at strikke en menu sammen. Hvis du selv gerne vil stå for alt maden, er det vigtigt at sørge for, at der først og fremmest er nok til, at alle kan blive mætte. Gå ikke ned på kød, grøntsager, kartofler og brød. Det er en af de største fejl, du kan begå, hvis du skal stå i spidsen for en grillaften. Ikke at have nok at spise.

Gå ikke ned på drikkevarer

Derefter må du naturligvis heller ikke gå ned på mængden af drikkevarer. Du kan eventuelt gå ud og handle god rødvin ind, vælge specialøl eller hvad du nu ellers kunne tænke dig at servere for dine gæster.

Sørg også gerne for at drikkevarerne passer så godt sammen med maden som overhovedet muligt. Du kan også vælge at bede dine gæster om at tage drikkevarer med selv, hvis du så til gengæld står for maden. Den måde er der også mange, der vælger.

Varmeelementer

Ved en grillaften skal I naturligvis sidde udendørs. Men der er ikke meget ved at sidde udenfor, hvis det bliver koldt, og det er svært at holde varmen rundt om bordet. Derfor kan det være en rigtig god ide at overveje at købe varmeelementer til terrassen.

Det kan eksempelvis være en terrassevarmer, som kan være en god investering, hvis du vil gøre det muligt for dine gæster at holde varmen, når de skal sidde udenfor, efter solen er gået ned. En god aften kan desværre hurtigt slutte, hvis det først bliver koldt. Så er der ikke meget ved at sidde udenfor mere.

En grill af en god kvalitet

Du skal selvfølgelig også have en god grill, som du kan lave maden på. Det behøver ikke at være en dyr grill nødvendigvis, men sørg bare for at have en grill, der har godt med plads, så du kan lave hver ret færdig på samme tid.

Det er ikke godt at invitere til grillaften, hvis du kun har en lille grill. Så ender de sidste med at skulle vente utroligt lang tid på deres mad, mens de første, der får serveret, kan sidde og vente i lang tid bagefter, fordi de skal vente på de sidste.

Det bedste udstyr til grillen

Sidst, men ikke mindst, skal du også have fat i det bedste udstyr til grillen. Der er mange butikker, der sælger grilludstyr. Du skal ikke købe dig fattig i det, men sørg for at have det mest nødvendige til din grill, så det ikke er udstyret, du kommer til at gå ned på.

Gå eventuelt dit nuværende udstyr igennem for at se, om der er noget af det, der godt kunne trænge til at blive skiftet ud. Efter en hel vinter er der måske en del af dine elementer, der godt kunne opdateres til den nye grillsæson.

Ingredienserne til den perfekte grillaften
Ingredienserne til den perfekte grillaften

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.