Et webhotel er en billig og praktisk måde at få hostet din hjemmeside – og oftest også dine mailkonti – på. Udbyderen sørger for at hjemmeside og mails sikkerhedskopieres og at hackere holdes på porten. Læs her om alle fordelene, men også ulemperne ved webhoteller!

Har du en hjemmeside, du gerne vil have på internettet, skal du først finde et sted at lægge siden op. Her er den billigste og nemmeste løsning at vælge et webhotel. Der findes mange forskellige udbydere herhjemme og i udlandet og priserne på at leje sig ind på et webhotel starter fra omkring 5 kroner pr. måned.

De fleste udbydere tilbyder at klare hele processen fra at oprette domænenavnet og til den daglige drift af hjemmesiden og tilhørende mailkonti, besøgsstatistik og databaseserver. Det betyder, at du kan få din hjemmeside i luften, uden at du behøver at have nogen nævneværdig teknisk viden om, hvordan du sætter webservere, mailservere eller hjemmesider op.

Du går bare ind på udbyderens hjemmeside, undersøger om domænenavnet er ledigt, køber det og bestiller den størrelse webhotel, du ønsker. Resten klarer udbyderen. Du kan være i luften på ingen tid.

Hvilken størrelse webhotel, skal jeg vælge?

De fleste udbydere tilbyder flere forskellige typer webhoteller. Hos de billigste udbydere er det kun mængden af plads på harddisken, der forøges, men hos de lidt dyrere udbydere kan du også skrue op for processorkraft og hukommelse.

Fælles for alle de konfigurerbare parametre er, at jo flere ressourcer du ønsker, jo dyrere bliver webhotellet. Selve opgraderingen kræver sjældent andet, end at du svinger Dankortet.

Installér dit CMS med et enkelt museklik

Så snart webhotellet er oprettet giver de fleste udbydere mulighed for at installere et Content Management System efter eget valg. Bare vælg det CMS, du sværger til i listen og klik på Installér.

Efter endt installation, kan du logge ind på CMS’et og begynde at sætte din hjemmeside op. Har du ingen forudgående erfaring med CMS’er, anbefaler vi, at du lægger ud med WordPress. Det er verdens mest udbredte og derfor nemt at finde information om på internettet.

Ulemper ved et webhotel

Den største ulempe ved et webhotel er, at du deler serverressourcer med rigtig mange andre hjemmesider på serveren. Det betyder, at hvis der er et webhotel på serveren, der trækker ekstraordinært mange serverressourcer, nedsætter det også hastigheden på din hjemmeside, uden at du kan gøre noget for at afhjælpe problemet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.