Der er især tre sportsgrene, der skiller sig ud på antallet af udøvere i Danmark. Her kommer vi til at kigge lidt nærmere på, hvilke sportsgrene, der har flest medlemmer i Danmark.

Du kan se de tre mest populære sportsgrene i landet herunder. Vi har taget udgangspunkt i tallene fra 2017, så det er ikke de nyeste tal, men det er stadig tal, der giver et meget godt billede af, hvor populære sportsgrenene er i Danmark.

Men først de tre ”rigtige” sportsgrene, som altså er de mest populære i Danmark.

Fodbold

På førstepladsen finder vi, måske ikke overraskende, fodbold. Fodbol er en utrolig populær sport, som har rigtig mange medlemmer i alle aldre. Det er både for de helt små, teenagerne samt de gamle, som stadig synes det er hyggeligt at mødes en gang om ugen og sparke til bolden.

I 2017 var der lige under 327.000 danske fodboldspillere tilmeldt i de danske klubber. Væsentligt flere medlemmer end andenpladsen.

Gymnastik

Her kommer nemlig gymnastik, der på samme måde ligner fodbold, da der er plads til medlemmer i alle aldre – både de store, de små og de ældre. Der findes rigtig mange former for gymnastik, så bare fordi du går til gymnastik, betyder det ikke, at du går til springgymnastik.

Det gør det muligt for både ældre og de helt små at være med også, da det i lige så høj grad inkluderer dans og bevægelse. I 2017 havde gymnastikforeningerne lige over 197.000 medlemmer, hvilket ikke gør det til en stensikker andenplads, da der ikke er langt ned til sportsgrenen på tredjepladsen.

Svømning

På tredjepladsen finder vi nemlig svømning, der i 2017 talte lige over 185.000 medlemmer. Dermed er det altså ikke mange medlemmer, der skiller anden- og tredjepladsen fra hinanden.

Hvis vi skal kigge lidt længere ned af listen, så finder vi her blandt andet golf, håndbold, badminton, ridning og tennis.

Disse sportsgrene er de mest populære i Danmark
Disse sportsgrene er de mest populære i Danmark

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.